Dostava narudžbe

Dostava na području Republike Hrvatske

Prilikom narudžbe proizvoda u internetskoj trgovini kupac može odabrati jednu od sljedećih mogućnosti dostave:

  1. Dostava na kućnu adresu kupca, koju izvršava odnosno osigurava dobavljač preko ugovornih partnera / dostavnih službi. Dobavljač zadržava pravo na odabir dostavne službe jer će time moći učinkovitije ispuniti narudžbu. Kupac ne može odabrati dostavnu službu jer dobavljač sam određuje preko koje će dostavne službe poslati paket. U slučaju dostave na kućnu adresu troškovi prijevoza, poštarine ili eventualni drugi troškovi u vezi s time (dalje u tekstu: troškovi dostave) nisu uključeni u cijenu proizvoda i zaračunavaju se dodatno. O iznosu troškova dostave kupac je obaviješten u sažetku narudžbe, čak i prije potvrde narudžbe uz obvezu plaćanja i to zasebnim prikazom iznosa tih troškova. Troškovi dostave zaračunani su i iskazani na narudžbi i na računu za izdanu robu, a kupac ih plaća zajedno s iznosom narudžbe. Trošak dostave izračunava se automatski prilikom narudžbe robe i prikazat će se na kraju narudžbe, prije nego što kupac preda narudžbu s obvezom plaćanja. Trošak dostave dio je konačne cijene cjelokupne narudžbe. Trošak dostave ovisi o veličini, dimenzijama i težini pošiljke te uključuje troškove dostave i troškove pakiranja i pripreme. Trošak dostave može se promijeniti u skladu sa u tom trenutku važećim cjenikom dostavne službe, pri čemu se trošak dostave nakon trenutka kada se ugovor u skladu s Općim uvjetima smatra sklopljenim više ne može promijeniti.

Ako zbog različitih razloga kupac neće moći preuzeti narudžbu u roku od pet (5) radnih dana od primitka obavijesti e-poštom / SMS porukom ili će za preuzimanje trebati dulji rok (npr. odsutnost, bolest itd.), mora o tome obavijestiti izravno prodajno mjesto dobavljača prije isteka roka za preuzimanje te s dobavljačem na odgovarajući način dogovoriti o određivanju novog ili dodatnog roka za preuzimanje.

Kad je riječ o artiklima na zalihi kod dobavljača, rok isporuke unutar Hrvatske u pravilu je 5-10 radnih dana od dana primitka uplate u slučaju plaćanja na temelju predračuna ili od predaje narudžbe u slučaju plaćanja pouzećem.

Prilikom istodobnog naručivanja nekoliko proizvoda s različitim rokovima isporuke uzima se u obzir najdulje vrijeme isporuke. U slučaju da kupac (npr. zbog različitih rokova isporuke za različite artikle iz iste narudžbe ili zbog drugog razloga) želi primiti narudžbu u dvije ili više zasebnih pošiljki, za svaku zasebnu pošiljku zaračunava mu se trošak dostave, a ako odabere plaćanje pouzećem za svaku (zasebnu) pošiljku obračunava mu se i dodatni „trošak plaćanja” zbog usluge ili provizije.