Načini plaćanja

Dobavljač kupcu omogućuje sljedeće načine plaćanja:

  • Plaćanje pouzećem* gotovinom ili karticom prilikom preuzimanja. Za plaćanje pouzećem kupcu se zaračunava dodatni trošak tzv. „trošak plaćanja” zbog usluge „otkupa” i/ili provizije koju dobavljaču naplaćuje Pošta, GLS ili druga dostavna služba. Dodatni trošak plaćanja pouzećem nije uključen u cijenu proizvoda i dodatno se zaračunava. O navedenom trošku kupac je obaviješten već u sažetku narudžbe, čak i prije potvrde narudžbe uz obvezu plaćanja, i to zasebnim prikazom ovog troška. Trošak plaćanja pouzećem zaračunan je i iskazan na narudžbi i na računu za izdanu robu, a kupac ga plaća zajedno s iznosom narudžbe.
  • Plaćanje na temelju ponude/predračuna** na poslovni račun dobavljača HR2324070001100198762, OTP banka. Kupac prima predračun putem e-pošte, a rok je za plaćanje predračuna jedan (1) radni dan od primitka predračuna. Pravodobno plaćanje predračuna bitna je sastavnica ugovora. Ako do isteka roka za plaćanje predračun nije plaćen, smatra se da je ugovor raskinut po samom zakonu, a dobavljač u tom slučaju više ne jamči rezervacije za naručene proizvode te je oslobođen svih obveza s naslova te konkretne narudžbe.

*U slučaju pojedinačnih narudžbi, dobavljač iznimno i na temelju opravdanih razloga zadržava pravo zatražiti plaćanje na temelju predračuna, prijenosom na račun dobavljača na temelju ponude/predračuna (riječ je prvenstveno o prošlim slučajevima negativnih iskustava s određenim kupcem, kada konkretni kupac očito i kontinuirano zloupotrebljava prava iz Zakona o zaštiti potrošača, kada je kupac nakon odustajanja od ugovora dobavljaču vratio uništenu, oštećenu ili rabljenu robu, kada kupac ima dospjele neplaćene obveze u odnosu na dobavljača itd.)

**Narudžba ide u postupak obrade (uključujući otpremu) tek po primitku cjelokupnog plaćanja na temelju ponude/predračuna.

Izdavanje računa

Kupac iznos cjelokupne narudžbe plaća obrtu Inti, a zajedno s robom ili uslugom dobiva i račun. Paket sadržava i tiskani račun koji kupac dobiva i na svoju adresu e-pošte u postupku narudžbe, nakon potvrde narudžbe i sklapanja kupoprodajnog ugovora. Račun uključuje raščlambu cijene i svih troškova povezanih s kupnjom (moguća nadoplata za dostavu/poštarinu, trošak plaćanja povezan s načinom plaćanja) i obavijest kupcu o pravu na odustajanje od ugovora.

Zaliha i raspoloživost robe

Naručeni proizvodi dostavljaju se u roku navedenom u potvrdi narudžbe.

Ako dobavljač u postupku pregleda već predane narudžbe, a i prije potvrde narudžbe (tj. prije nego što se u skladu s Općim uvjetima kupoprodajni ugovor smatra sklopljenim), utvrdi se da se stanje zaliha i/ili stvarni rok isporuke zbog bilo kojeg razloga razlikuje od roka isporuke navedenog u internetskoj trgovini uz opis artikla (posebno ako je rok isporuke dulji), o tome odmah obavješćuje kupca na njegovu adresu e-pošte i poziva ga da se u roku od 1 dan izjasni je li stvarni (dulji) rok isporuke za njega prihvatljiv ili nije. Ako kupac dobavljaču u prethodno navedenom roku potvrdi stvarni (tj. dulji) rok isporuke, prodavatelj potvrđuje narudžbu kupca, ali s novim rokom isporuke navedenim u potvrdi narudžbe. Ako stvarni rok isporuke nije prihvatljiv za kupca, kupac može sam otkazati narudžbu ili dobavljač može odbiti narudžbu, o čemu obavješćuje kupca elektroničkom poštom. Ako kupac u roku od 1 dan ne odgovori na poziv dobavljača da se izjasni je li stvarni (dulji) rok isporuke za njega prihvatljiv, prodavatelj može odbiti narudžbu i o tome obavješćuje kupca elektroničkom poštom.

U slučaju povećanog opsega narudžbi tijekom sezonskih sniženja i posebnih akcija objavljenih na internetskoj stranici odnosno u internetskoj trgovini Inti, rok isporuke može se produljiti do 7 radnih dana, o čemu dobavljač kupca obavješćuje prije predaje narudžbe. U tom slučaju kupac, ako mu dulji rok isporuke nije prihvatljiv, ima mogućnost odustati od narudžbe (tj. uopće ne predaje narudžbu).

Dobavljač ne odgovara za eventualno produljenje roka isporuke ili za nemogućnost isporuke zbog razloga na strani trećih osoba, zbog razloga koji su izvan kontrole dobavljača, u slučaju više sile, štrajka kod dobavljača, prijevoznika, dostavljača ili drugog relevantnog tijela, zbog fizičkih i drugih nezgoda koje sprječavaju ili ometaju isporuku i isporuku naručenih artikala.

Kupoprodajni ugovor

Kupoprodajni ugovor između dobavljača i kupca sklapa se svaki put kad dobavljač kupcu potvrdi narudžbu. Kupoprodajni ugovor o kupnji proizvoda odnosno predana narudžba s potvrdom narudžbe pohranjuje se u elektroničkom obliku na poslužitelju dobavljača i kupcu je dostupna u bilo kojem trenutku u njegovom korisničkom profilu. Kupac (neprijavljeni korisnik) može dobiti kopiju narudžbe na temelju zahtjeva u kojem navodi podatke koji se odnose na izvršenu narudžbu i koji šalje na adresu e-pošte inti.trgovina@gmail.com  dobavljač šalje kopiju ugovora na adresu e-pošte koja je vrijedila u trenutku kupnje ili poštom na adresu kupca navedenu u trenutku kupnje. Ugovor se čuva onoliko vremena koliko je potrebno za čuvanje dokumenata te vrste u skladu sa zakonodavstvom ili računovodstvenim standardima. Ugovori na internetskoj stranici www.intitrgovina.hr sklapaju se samo na hrvatskom jeziku.

Narudžba predana za dostavu

Nakon potvrde narudžbe i kada je naručena roba predana za dostavu / spremna za isporuku, kupac e-poštom dobiva obavijest „Vaša Inti narudžba je sada dovršena”

Nakon što je narudžba predana dostavnoj službi, kupac može pratiti paket na poveznici koja mu je poslana e-poštom. Rok za preuzimanje bitna je sastavnica ugovora. Ako do isteka navedenog roka kupac ne preuzme robu, smatra se da je ugovor raskinut po samom zakonu, a dobavljač u tom slučaju više ne jamči rezervacije za naručene proizvode te je oslobođen svih obveza s naslova te konkretne narudžbe / tog konkretnog ugovora. Ako je kupac možda već platio kupoprodajnu cijenu (predračun, kreditna kartica itd.), prodavatelj će već primljene uplate kupcu na njegov račun vratiti odmah, a najkasnije u roku od dva(2) radnih dana od raskida ugovora.

Kupac za svoju kupnju u internetskoj trgovini dobiva račun u tiskanom obliku, koji je priložen paketu.

Sigurnost kupnje

Dobavljač upotrebljava odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohrane osobnih podataka te plaćanja. Dobavljač u te svrhe upotrebljava certifikat SSL koji je izdala za to ovlaštena organizacija. Autorizacije kreditnih kartica vrše se u stvarnom vremenu trenutačnom provjerom podataka kod banaka. Podaci o karticama ne pohranjuju se na poslužitelju dobavljača.

 

NAPOMENA : Iznose veće od 20,00 € i plaćanje pouzećem uzimamo akontaciju.